Loading...
adult aged

Com millorar la vida de la gent gran a través de les tecnologies mòbils?


d-LAB, impulsado por Mobile World Capital Barcelona, acelera la transformación digital de la sociedad para responder a retos sociales mediante el uso de soluciones móviles y digitales de éxito.


Proposta de repte

Com millorar la vida de la gent gran a través de les tecnologies mòbils?

L'envelliment de la població és un fenomen global que, en l'actualitat, afecta a tots els països. Es creu que a l’any 2050, més d'una de cada cinc persones tindrà 60 anys o més. L'envelliment té profundes implicacions en diversos aspectes de la vida quotidiana, incloent el treball, l'habitatge, el transport, l'oci, la salut i les relacions.

L'augment en l'envelliment de la població està desafiant la industria tecnològica a proporcionar solucions innovadores. Les noves tecnologies tenen la capacitat per a millorar la qualitat de vida de les persones grans i poden jugar un paper important per optimitzar la salut i el benestar social d'aquestes persones, oferint la possibilitat de viure una vida més plena durant mes temps.

La tecnologia pot ajudar a la gent gran a mantenir-se en contacte amb els seus familiars i amics, desenvolupar un ambient més segur a casa, facilitar l'atenció mèdica, generar un major accés a la informació i augmentar el nivell d'interacció social, la satisfacció amb la vida i l'autonomia. D'aquesta manera, en tenir accés a la tecnologia, la gent gran pot ser més independent i estar més involucrada socialment.

Tot i que el mercat ha estat molt creatiu i ja existeixen diverses solucions especialment dissenyades per a la gent gran, cal fer més. És important que les solucions tecnològiques estiguin dissenyades i adaptades a les seves necessitats i que es considerin les seves limitacions, com la facilitat d'ús etc., i al mateix temps que les solucions respectin la privacitat d'aquestes persones.

El repte consisteix en:

Trobar solucions veritablement disruptives i innovadores que puguin facultar i tenir un impacte positiu en les vides de les persones grans per a viure independentment i ser actius socialment durant més anys dels que actualment poden.

Les solucions poden enfocar-se en diferents aspectes que poden variar des de l'accés a la formació continua, la salut i els serveis públics, la comunicació, la vida social, l'entorn físic, i l'ocupació, i el transport etc. Enfortir el paper que juguen les tecnologies digitals i mòbils i donar suport al desenvolupament de serveis nous i innovadors, es poden superar barreres per accedir a serveis més personalitzats, accessibles econòmicament i no geogràfics.

Possibles solucions:

  • Wearables
  • Sistemes IoT
  • Navegació Digital
  • Tele-assistència
  • Portal de cures per a particulars i cuidadors
  • Sensors d'activitat no intrusiva
  • Tags NFC amb informació de suport
  • Comportament i anàlisi de rutines i alertes

 

Dades clau del repte:

Caldrà identificar les necessitats i limitacions de vida quotidiana de la gent gran per, més endavant, escollir la tecnologia més adequada a aplicar: Intel·ligència artificial, realitat augmentada, visió per computador, IoT, Navegació Digital, Plataformes P2P, Real Time Video, Wearables, Sistemes de reconeixement de veu, sensors...

Recursos:

https://d-lab.tech**Per canviar de repte seleccionat, accedeixi a la configuració del seu equip a través de la pestanya EQUIP.*

Amb el suport de:

dime logo imagine logo imagine logo

ACCEDEIX