Loading...
derecho

El Dret present i futur

Cuatrecasas és una firma d'advocats líder a Espanya i Portugal. Representa a algunes de les principals empreses de tots dos països, així com a inversors estrangers interessats en el mercat ibèric. Assessora en totes les especialitats del dret d'empresa.


Proposta de reptes: Escollir-ne un

Repte 1: Com podem conscienciar la societat sobre les oportunitats i els riscos legals que presenten les nostres actuacions del dia a dia?

Les noves tecnologies ofereixen noves possibilitats per desenvolupar solucions innovadores que ens permetin resoldre el gran repte de conscienciar la societat sobre les oportunitats i els riscos legals que envolten les nostres actuacions diàries. Ens referim, en forma d'exemple, a emprenedors que vulguin llançar un nou projecte i que, en molts casos, no són conscients de la importància d'un bon assessorament legal per començar el seu negoci i estructurar-lo adequadament -especialment aquells projectes que operen en sectors regulats , com el financer o l'energètic, i aquells projectes innovadors que es troben en zones grises de la regulació-. D'altra banda, les empreses es veuen contínuament afectades per canvis normatius. Particularment, és de destacar que tota l'activitat que desenvolupem en el nostre dia a dia està sotmesa a oportunitats o riscos jurídics que podem desconèixer -el retard d'un vol, el lloguer d'un apartament, conduir un patinet, tenir un dron, realitzar la declaració de la renda o compartir dades pròpies o de tercers en xarxes socials, entre d'altres-. Saps quins avantatges t'ofereix la regulació? I quins riscos has sospesar? T'apuntes al repte?Repte 2: Com podem fomentar el coneixement de les noves tendències d'innovació i els nous models de negoci per part dels operadors jurídics que apliquen i interpreten les normes perquè tots dos mons estiguin més connectats?

Les noves tecnologies poden ajudar a connectar dos móns: el legal i el tecnològic. És fonamental que els operadors jurídics, aquells que creen, apliquen i interpreten les normes, coneguin les tendències d'innovació i els nous models de negoci amb l'objectiu d'afavorir, per una banda, l'evolució del sistema i la transformació digital i, d'altra , la seguretat jurídica. T'agradaria que els operadors jurídics entenguessin la teva idea o model de negoci i el valor que aporta i regulessin o interpretessin el dret a favor de la societat? Apunta't al repte!

 

Dades clau del repte:

https://blog.cuatrecasas.com/

http://www.globallegalchallenges.com/


**Per canviar de repte seleccionat, accedeixi a la configuració del seu equip a través de la pestanya EQUIP.**

Amb el suport de:

dime logo imagine logo imagine logo

ACCEDEIX