Loading...
derecho

Com milloraries el dia a dia d’un pacient que pateix distròfia muscular o la malaltia de Kennedy?


El Parc Científic de Barcelona (PCB) és un dels ecosistemes referents a Europa en recerca, transferència tecnològica i innovació en ciències de la vida. La seva missió és potenciar la recerca, la transferència de coneixement i la innovació del sector públic i privat, mitjançant una gestió intel·ligent dels espais, l’oferta tecnològica i de les relacions i diàleg de la comunitat PCB.

 

L'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) és un centre de recerca dedicat a la investigació interdisciplinària de primera línia mundial, amb la qual, mitjançant la creació de coneixement, contribueix a millorar la salut i la qualitat de vida i a generar riquesa.


L'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) és un centre de recerca de primer nivell dedicat a la investigació sobre qüestions fonamentals de la salut i de les malalties humanes. L'IRB Barcelona va ser creat l'Octubre de 2005 per la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona, i està situat al Parc Científic de Barcelona.


Proposta de reptes:

La distròfia muscular engloba un conjunt de malalties hereditàries que provoquen la debilitació gradual dels músculs estriats, que són els encarregats de produir els moviments voluntaris del nostre cos. És una malaltia neuromuscular hereditària considerada rara, d’incapacitació progressiva, que avui dia afecta a més de 50.000 persones a Espanya. El risc d’heretar la malaltia és del 50% quan un dels dos progenitors està afectat. En l’actualitat no existeix cura per a la distròfia muscular, el seu tractament es basa en l’alleujament simptomàtic per millorar la qualitat de vida del pacient.

La malaltia de Kennedy és una malaltia minoritària que genera atròfia progressiva dels músculs. Afecta només els homes i actualment no té cap tractament específic. Aquesta malaltia d’herència genètica provoca que les cèl·lules musculars i les neurones motores es morin amb el pas dels anys perquè acumulen a dins una proteïna que els afectats tenen mutada. Els símptomes són molt debilitants i inclouen tremolors, atrofia de les extremitats, atrofia de la llengua, dificultat per parlar i mastegar, i mobilitat reduïda.

El repte de millorar la qualitat de vida d'aquests pacients és molt complex i requereix iniciatives innovadores i interdisciplinàries que podrien afavorir als pacients de varies malalties minoritàries que tenen trets comuns. Amb les eines que ens proporciona la tecnologia i combinant els coneixements mèdics i biològics que tenim, volem que plantegeu idees que ajudin a millorar la qualitat de vida d’aquestes persones afectades.


L'objectiu del repte és analitzar les dificultats que tenen per al seu dia a dia els pacients que pateixen una d'aquestes malalties i desenvolupar una eina/aplicació que millori la qualitat de vida d’aquestes persones.


Dades clau del repte:

Caldrà combinar els coneixements mèdics i biològics amb els coneixement tecnològics.


**Per canviar de repte seleccionat, accedeixi a la configuració del seu equip a través de la pestanya EQUIP.**

 

Amb el suport de:

dime logo imagine logo imagine logo

ACCEDEIX